h1

Miniatyyrimaastot: Kivenlohkareet

18/01/2012

Pitkään pelkkiä lautapelejä hakattuamme innostuimme jälleen Warmachinesta ja Hordesista. Vaikka maastotilanteemme onkin varsin hyvä niin tajusin että ulppeat kivenlohkareet puuttuvat pelipöydältämme kokonaan. Kivenmurikat sopivat sotapeleihin oivallisesti tarjoten suojaa ja koska ne voivat olla hyvinkin eri kokoisia, niiden avulla saa helposti rakennettua hyvännäköisen ja pelattavan maaston taisteluja varten.

Kuvien kivenlohkareet on väsätty lemmikkieläinkaupasta ostamastani korkkikaarnasta, jonka hakkasin ja sahasin palasiksi. Kaarnassa on luonnostaan hyvä ”kivi”tekstuuri 28-30mm mittakaavaa ajatellen ja sen etuna verrattuna foamiin on spraymaalin kestävyys. Isommissa paloissa liimailin pienempiä palasia isompien päälle ihan perus puuliimalla (Erikeeperkin kelpaa hyvin). Lopulta liimasin palat 1mm plasticardille, flockasin alustat hiekka-/sahajauho-flockilla ja pohjamaalasin koko höskän harmaalla spraymaalilla.

Pohjamaalin kuivuttua suttasin kivet mustalla washilla (tein sekoittamalla halpaa Folk Artin akryylimaalia ja vettä), sen jälkeen sutaisin joihinkin kohtiin ruskeaa washia ja lopuksi vedin drybrush highlightin kahdella eri harmaalla (GW:n Codex Grey ja Fortress Grey). Alustoihin ruskea pohjamaali ja kevyt drybrush vaaleammilla ruskeilla. Loppusilaus syntyi ripottamalla hieman static grassia ruoholampareiksi. Helppoa, nopeaa ja lopputulos kelpaa kyllä useimmille pelipöydille FaBasta nelkyttonniseen, Warmachineen ja Malifauxiin.

Kaikenkaikkiaan rakensin 12 erikokoista ja näköistä kivenlohkaretta ja rahaa kului parisenkymppiä. Aikaa rakenteluun ja maalailuun meni nelisen iltaa, tunti pari per ilta. Tämä on helppo rakennusprojekti jota voin suositella kaikille miniatyyripelaajille.

– Mordjinn

Yksi kommentti

  1. Pahus tulipas hyvän näköistä kiveä tuosta kaarnasta eipä ole tullut mieleen. Tämä pitää muistaa. Kiitos jälleen hyvästä vinkistä.



Jätä kommentti